Договорили сме 11,8 млрд. лв. по европроекти

  • 13 юни 2012 18:39

  • 998
  • 0
Договорили сме 11,8 млрд. лв. по европроекти
©

Страната ни е договорила от 2007 година насам финансиране по европроекти за 11,8 млрд. лева. Това стана ясно от данните, изнесени от министъра по европейските фондове Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

"Освен договорените имаме и реално разплатени суми, които възлизат на 3,6 млрд. лева. От тях не по-малко от 3 млрд. лв. са минали през бизнеса, сочи статистиката. Имаме изпълнени и в момента изпълняваме проекти, които представляват 75 процента от цялата финансова рамка за периода от 2007 до 2013 година”, уточни още той и допълни, че амбициите са до края на тази година да бъдат надвишени прогнозираните 85-86 на сто успеваемост по еврофондовете.

Министър Дончев поясни, че разплащанията за този период може да продължи до 2015 година, като с това разясни разликата в спечеленото финансиране и разплатените средства.

Министърът уточни, че според него по-важните въпроси от тези за финансирането, които тепърва ще се задават, е какво е свършено с европарите и как те са повишили качеството на живот на хората.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
998 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини