Томислав Дончев: ЕС с нова политика по еврофондовете заради Гърция

  • 24 юни 2011 19:30

  • 1227
  • 0
Томислав Дончев: ЕС с нова политика по еврофондовете заради Гърция
© Булфото

Това обяви в Пловдив министърът по управление на средствата от еврофондовете Томислав Дончев на бизнес форума „Растеж след кризата".

До момента по-бедните държави получаваха повече средства, в бъдеще нещата ще се променят, каза Дончев. По думите му, за следващия програмен период на фондовете се коментират 3 основни цели на кохезионната политика на ЕС за след 2014 година.

Първата е инвестиции в зелени технологии - това са възобновяеми енергийни източници, енергоспестяващи технологии. На второ място е икономика, базирана на знанието - всякакъв вид инвестиции в научна дейност. На последно място социално отговорна икономика.

Тези нови цели касаят в голяма степен България, защото ние имаме нужда и от други публични инвестиции - в екологична инфраструктура, за да се изпълнят ангажиментите ни към европейското законодателство в сферата на третиране на отпадъците и отпадъчните води, подчерта министър Дончев.

Това са милиарди, които, ако не получаваме от ЕС, трябва да легнат на държавния бюджет, обясни Дончев. Той отбеляза, че за следващия програмен период ще намалее безвъзмездното финансиране на бизнеса.

Последвайте канала на

1227 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини