Делян Добрев: Системата по ОП "Конкурентоспособност" е оптимизирана до краен предел

  • 29 май 2012 12:03

  • 1200
  • 0
Делян Добрев: Системата по ОП "Конкурентоспособност" е оптимизирана до краен предел
© Булфото

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се включи днес в церемонията по връчване на договори на фирми, които ще работят  по проекти на Оперативна програма "Конкурентоспособност". Заедно с премиера в церемонията участваха вицепремиерът и  министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Договори сключват фирми, участвали в процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Покриване на международно  признати стандарти и въвеждане на системи за управление в предприятията". Общият размер на средствата е 48 895 750 лв. Над 200 договора са подписани до момента с български фирми и вече са в процес на изпълнение. Основната цел на процедурата е да допринесе за насърчаване на  конкурентоспособността на българските предприятия чрез  предоставяне на подкрепа за въвеждане на системи за управление, постигане на съответствие на продукти с европейски и международни стандарти, както и въвеждане на добри  производствени практики като фактори за подобряване на  производствения процес, постигане на ефективна организация на  цялостната дейност и създаване на продукти и услуги с висока  добавена стойност, каза в приветствието си министър Добрев. Той посочи, че реформата в неговото министерство е  довела до облекчаване на процедурите за включване на бизнеса в  програмите не ЕС. Вместо 24 подписа за одобрение и надзор на  проект по оперативните програми, сега са нужни 12 подписа, каза Добрев. Той посочи, че наполовина са намалени административните звена, които управляват европарите, а от една приемна с работно  време от два часа седмично сега МИЕТ има две приемни, които работят с хората на пълно работно време. Той каза на представителите на фирмите, че ако има проблеми  могат да пишат и на неговата електронна поща, защото той редовно си е четял.

Вицепремиерът и финансов министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи поздрави министър Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: за работата по връчването на договори оперативната програма. "Това е нещо, което очакваме от доста време, и е особено похвално, че в кратки срокове неговия нов екип успя да свърши голямата част от тази работа. Той беше скромен и не разказа какви други програми вървят към такива успешни срещи в следващите месеци, но по-рано днес ние се срещнахме и мога да ви уверя, че извън хората, които днес ще получат възможност да работят по тези проекти в следващите седмици и месеци неговият екип ще предостави още няколко такива възможности", каза Дянков. По думите му, най-после виждаме бързи, реални крачки в тази програма, която е нужна и за цялата българска икономика и за конкретните сектори.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1200 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини