Томислав Дончев: Всяка година имаме двукратен ръст на изплатените евросредства

  • 21 февруари 2012 07:55

  • 1213
  • 0
Томислав Дончев: Всяка година имаме двукратен ръст на изплатените евросредства
© Булфото

Проектната готовност на общините за усвояване на пари еврофондове е ниска. За да се помогне с европейски пари на с. Бисер, проектът трябва да напише община Харманли.

Това заяви в сутрешния блок на БТВ министърът по управление на евросредствата Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

"Можем да се борим за около 80 млн. лв. за възстановяване от наводненията, говорим само за публичната инфраструктура", добави Дончев, като уточни, че от община Харманли още няма представена сметка за щетите. "С тези 80 млн. лв. най-базисните съоръжения, засегнати от наводненията, ще могат да бъдат изградени наново. Критично в случая е взаимодействието с общините, защото те ще получават средствата и те ще инвестират. Общините изглеждат достатъчно мотивирани за това", посочи министърът.

Той съобщи че за миналата година над 3 млрд. лв. са изплатени по европроекти, а над 10 млрд. лв. са договорени. "Всяка година имаме двукратен ръст спрямо предходната и се надявам да продължаваме по този начин", добави Дончев. Той каза, че служителите в неговото ведомство не получават бонуси, но заплатите им са високи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини