80 млн. лв. могат да достигнат щетите от наводненията в Хасковско

  • 20 февруари 2012 14:56

  • 1153
  • 0
80 млн. лв. могат да достигнат щетите от наводненията в Хасковско
© Булфото

"Европейските пари не са бързи пари, там е необходимо да се минат сложни процедури, които няма как да бъдат спестени. По тази причина е изключително трудно да мобилизираме средства от оперативните програми за непосредствена помощ на хората от бедстващите райони", заяви в Хасково министърът управлението на субсидиите от Европейския съюз Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

"Ние обаче имаме възможност да съдействаме за възстановяване на населените места специално по отношение на публичната инфраструктура", каза той.

Министър Дончев е провел работна среща с представители на общините, за са види каква е степента на проектна готовност.

Една част от щетите могат евентуално да бъдат покрити от Програмата за развитие на селските райони. Ще се стремим да се възползваме поне от част от строителен сезон 2012 на Програмата.

По предварителна оценка, щетите са за около 52 млн. лв., но без община Харманли. Като цяло за Хасковска област необходимите средства за възстановяването могат да достигнат 80 млн. лв., каза още Дончев.

Министърът уточни, че на този етап не е възможно да се правят инвестиции в текущи ремонти, а на база цялостни проекти. Целта ни са не непосредствените нужди, а пълното възстановяване на инфраструктурата, каза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

1153 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини