Томислав Дончев: 65% от средствата по европрограмите са договорени

  • 29 декември 2011 13:21

  • 1875
  • 0
Томислав Дончев: 65% от средствата по европрограмите са договорени
©

До края на 2011-та година са договорени 65 процента от средствата по европейските оперативни програми, предвидени за България, а обемът на плащания е около 19 процента.

Това отчете министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. В интервю за предаването „Европа сега" на Дарик той посочи, че тази година е годината на оперативната програма „Транспорт". Окончателната сметка се очаква към средата на януари, уточни министърът.

„Имаме преизпълнение на спуснатата от мен задача, свързана с договорянето. Очаквах 61-62 процента от средствата да бъдат договорени до края на година – резултатът е 65 процента, това са над 10 млрд. лева от средствата договорени", обясни Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Данните преди Коледа отчитали обем на плащанията е 2,9 млрд. лева или около 19 процента. По думите на министъра през втората половина на годината България е успяла да подаде за възстановяване голяма сума към ЕК. „Очаквам възстановените плащания към края на 2011 г. да са над 14 процента от целия ресурс. Това е без да се включват в сметката предварително преведените аванси на България. Ако броим и авансите, целият обем плащания ще надхвърли 24 процента", посочи министърът по управление на евросредствата.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1875 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини