АДФИ разкри злоупотреби с еврофондове в 19 от 20 договора

  • 22 април 2015 14:24

  • 3056
  • 2
АДФИ разкри злоупотреби с еврофондове в 19 от 20 договора
©

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е установила нарушения в 19 от 20 договора по еврофондове. Това стана ясно от писмо на директора на агенцията Венцислав Георгиев до Народното събрание, изпратено на 20 април 2015.

По думите на Георгиев, при 18 от инспекциите нарушенията са свързани с възлагането и изпълнението на обществени поръчки, а при една инспекция във връзка с изплащането на възнаграждения са регистрирани индикатори за измами, предаде БТВ.

От писмото става ясно, че неправомерното изплащане на възнаграждения е по програмата за „Рибарство”. Други 5 са по Оперативна програма „Регионално развитие”, 4 – по програма „Административен капацитет”, 2 – по ОП „Околна среда”, 2 – по Европейски социален фонд. В програмите за развитие на селските райони, „Рибарство”, ОП „Конкурентноспособност” и Европейско териториално сътрудничество Гърция-България също са констатирани нарушения. Нарушение е установено и по един случай от Европейския бежански Фонд.

АДФИ е издала 51 акта за установяване на административни нарушения, като в писмото не е посочено точно кои са.

Всички проверки са извършени след постъпили сигнали за злоупотреби, както и въз основа на изпълнението на годишния план за контрол на обществените поръчки.

АДФИ е изпратила на прокуратурата копия от 5 доклада за извършените финансови инспекции.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3056 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.01 | 19:58

2
Който обича другите,не лъже,не краде и не убива.

2015.05.01 | 19:56

1
Която новина отворих все кражби. До кога? Има ли още за крадене? Тази малка БЪЛГАРИЯ и този народ не заслужават това гнусни политици (крадци подли ) и ще ме задължавате да ви гласувам доверието си ,за да си крадете законно. Няма нито една партия,която да не е крала и облажила се с народни пари. Когато народът пости. Господ ще ви подреди в ПЪКЪЛА.

Добави коментар

Водещи новини