"Крон Секюрити" ЕООД приключи успешно проект по ОП "Развитие на човешките ресурси&quo

  • 30 май 2014 17:21

  • 2867
  • 0
"Крон Секюрити" ЕООД приключи успешно проект по ОП "Развитие на човешките ресурси&quo
©

„Крон Секюрити“ успешно приключи изпълнението на дейностите по проект: „Повишаване на професионалните компетентности на заетите лица и осигуряване на социални придобивки за работещите в Крон Секюрити ЕООД”, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд.

Проектът бе с размер на финансиране 256 045.78 лв., а периодът на реализация на дейностите – 24 месеца, от 1 юни 2012 до днес, 30 май 2013 г.

В рамките на проекта „Крон Секюрити” ЕООД осигури устойчива заетост за 46 лица над 55-годишна възраст, обучавайки ги за обучители и използвайки техния професионален опит за провеждане на обучения на работното място и повишаване на капацитета на останалите 715 заети служители в компанията.

Основните тематични области, по които бяха обучени на работното място 715-служителите на „Крон секюрити” ЕООД, са:

1. Оказване на първа помощ на пострадали лица на работното;
2. Действия на охраната при екстремални ситуации;
3. Осъществяване на пропусквателен режим и системи за контрол на достъп;
4. Работа с видеонаблюдение -CCTV/ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ;
5. Работа със Сигнално-охранителна и пожаро-известителна техника.

Мениджърският състав на компанията – 60 души, повиши квалификацията си в сферата на «Организация и следене за ефективност на работата на оперативните групи. Мобилизация на ресурсите. Делегиране и взимане на решения».

В рамките на проекта се изгради и социална придобивка за работещите „Център за социализация, отдих и хранене – Крон Секюрити, Североизточна България” в гр. Добрич, където са създадени необходимите условия за по-добра социализация и се предостави адекватно място за отдих и хранене за служителите на фирмата, които работят в областния гр. Добрич и близките населени места.

Динамиката на пазара на труда и поставените от компанията цели за устойчивост на заетостта обусловиха необходимостта от разработване на планове за кариерно развитие за заетия персонал, които са изготвени по проекта за всички 761 заети лица.

Допълнително, за бързо и ефективно овладяване на нови за компанията нужди и умения, и до осигуряване на благоприятна среда за съчетаването на работа с лични отговорности, в изпълнение на проекта «Крон секюрити» въведе гъвкава организация на труда. В резултат от тази дейност 35 служители преминаха на гъвкаво работно време, 15 души се възползваха от формата поделяне на работното място и 25 заети лица се включиха в ротация на длъжности.

Успешното изпълнение и приключване на дейностите по проекта доведе от една страна до повишаване на квалификацията и обогатяване уменията на човешките ресурси в компанията, и от друга – до повишаване конкурентоспособността на фирмата като цяло.

„Крон Секюрити” ЕООД е една от големите фирми в бранша, която разполага със солиден пазарен дял в сектора на частната охранителна дейност и до момента често е била първоизточник на иновативни подходи, услуги и налагане на нови стандарти и качество на пазара. В този смисъл постигнатите резултати от успешната реализация на проекта, несъмнено ще се мултиплицират и сред други фирми и компании в бранша, което ще допринесе за подобряването на социалните условия за заетите лица в сектора, повишаване производителността на труда и насърчаване на подхода за устойчиво кариерно развитие и учене през целия живот.

Последвайте канала на

Novini.bg
2867 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини