Павлова: Чака ни апокалипсис с еврофондовете

  • 27 ноември 2013 18:31

  • 6225
  • 12
Павлова: Чака ни апокалипсис с еврофондовете
©

Оценката от Брюксел дойде много бързо, само шест месеца след управлението на БСП, това показва, че ЕК им няма доверие. Чрез спирането на ОП "Околна среда" се доказва, че правителството не си върши работата. Това каза депутатът от ГЕРБ Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Това правителство беше обявено като експертно, а министрире в него само обвиняват предишните управляващи вместо да си вършат работата. Проблемите, които се тиражират от правителството, политизират темата за спрените еврофондове", обяви Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Според нея трябва да се каже къде има проблеми, за да бъдат решени те.

"Има добър темп на усвояване и това е факт. Средствата, които получихме вече работят за фондовете и за хората и това се вижда. Трябва да се разбере къде има проблеми, да. В обществените поръчки има грешки, които от ЕК са хванати и са ни препоръчали да сменим подхода. Не е важно кой е виновен, а да локализираме тези грешки и да ги отстраним. Трябва да сменим методиката си. Това заяви депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски в същото предаване.

"ЕК в момента няма достатъчно средства и затова търси начин да спре различни проекти. Трябва да се съсредоточим да не прекрачваме определени граници, да се концентрираме на грешките и да се постараем да не се случват вече. България е първенец по това, че сама си въведе най-много финансови корекции при предишното управление", обясни Михалевски.

Според Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена проблемите идват от злобословието на министрите. "Те трябва да се озаптят и да престанат да хулят по предишното управление". България не е получавала такова писмо за спиране на плащане. Имаше проекти, които ние спряхме, променихме методика, изчистихме грешките, наложихме финансови корекции и защитихме българския интерес. Ако сега се наложат финансови корекции, това ще струва милиарди и по този начин ще фалират общини", смята Павлова.

"Вашият министър на околната среда уточни, че това спиране ще струва на държавния бюджет 25% безвъзмездно, които от Брюксел няма да бъдат възстановени", допълни тя.

Според Михалевски грешките са в нашите умове. "Ние не губим парите, те ще останат и ще могат да бъдат ползвани от други общини. Трябва да се съобразим с мнението на ЕК. Ние сами трябва да си дадем отговор като българи, можем да продължим с медийните изяви, но това няма да помогне на страната". С тази теза се съгласиха и двамата гости.

Според Павлова правителството не знае за какво са спрени тези средства. "Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова допусна много грешки. Тя трябваше не два седмици да стои тук и да казва, че не знае защо са спрени средствата, защото нямаме писмо, а трябва да е в Брюксел и да се интересува, да прави всичко възможно да ни бъдат пуснати отново. Ако Брюксел няма доверие на правителството, ние от ГЕРБ сме готови да отидем и да помогнем, за да защитим националния интерес".

"За метрото парите липсват, както и за инфраструктурните проекти, затова ние ще търсим съфинансиране, защото това са много важни проекти", обяви депутатът от КБ.

Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена заяви, че се очертава апокалипсис след това управлението на еврофондове. Тя смята, че ще бъде нулева година, която ще е фатална за страната. Заемът в размер на един милиард, който изтегли правителството, за да се хареса на Европа няма да свърши работа, а ще остане да се плаща от всички нас.

Аз съм привърженик на политическия диалог, но коалиция с ГЕРБ е невъзможна, заяви Михалевски.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6225 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
jimi

2014.05.17 | 05:40

12
Абе ти що не ходиш да си грухтите със Фидосова на воля
Zzz

2014.05.17 | 05:40

11
На тая свиня майка кой и иска мнението

2014.05.17 | 05:39

10
гуде

2014.05.17 | 05:39

9
когато гербераст плюе ,запушвайте си упите или да влиза през едното и от другото да илиза !

2014.05.17 | 05:38

8
ЛИЛЕТО ЗАЕДНО СЪС БОЙКО ДА СЕ ХВЪРЛЯТ ОТ АСПАРУХОВИЯ МОСТ

2014.02.07 | 20:36

7
Az puk si spomnqm che vie 3 godini puk obvinqvaxte drugite .
Че

2014.02.07 | 20:36

6
Аман от фашизоидни герберести значи!!!

2014.02.06 | 20:20

5
А моето доверие???
Драгунов

2014.02.06 | 20:20

4
Апокалипсиса е настъпил при нас от24г.Понеже сме толкава изродска нация станали дори и сатаната не ни иска.

2014.02.06 | 20:20

3
Стига сте плашили тоя народ - апокалипсиси и разни такива. Не разбрахте ли че на всичко търпим.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини