Борисов: Европейските фондове за България могат да бъдат спрени

  • 28 юни 2013 14:59

  • 3507
  • 17
Борисов: Европейските фондове за България могат да бъдат спрени
© Булфото

Европейските фондове за България могат да бъдат спрени. Това заяви във Варна лидерът на ПП ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Мога да разчитам между редовете, защото четири години съм работил с Европейската комисия. Когато получиш писмо, че те са раздразнени, това означава, че те са бесни. Когато получиш писмо, че има несъответствие, това значи, че спират всички фондове. И Орешарски, и Батко, и Братко са пряко свързани с тогавашното спиране на фондовете. Чавдар Георгиев, зам.-министъра в екологията, една много мрачна фигура. Българите имат шанс с Варна, гласувайки за нас, да им дадат още един шамар в тази ситуация и да им кажат, че липсата на морал вбеси хората. Срещу мен са излизали на митинг за вдигане на пенсионната възраст, но правителството не трябва да дава оставка за такова нещо. Трябва да търпи, защото ако това не се направи, всички няма да имате пенсии. Това навсякъде в Европа се направи. Европейската комисия им го написа в препоръка, за да им помогне да излязат пред хората и да кажат, че е трудно, но трябва да се пенсионираме по-късно, защото след това всички ще губим. Те го замразиха заради популизъм. Излязоха февруари за цените за тока, където ни изиграха по безобразен начин. На 20% от населението вдигнаха сметките с 300% и ги изкараха на улицата. Цялата тази комбинация я направиха по перфектен начин. Не съжалявам за подадената оставка, партията имаше нужда да се очисти, аз и всички колеги да си направим изводи от дистанцията на времето. Видяхме грешки, които можеше да не ги правим”, коментира Борисов.

Относно сигналите от Брюксел, които страната ни получава, той отговори: "Когато започнеш да получаваш такива сигнали, нищо добро не те очаква. Когато получиха за несъответствие, след това спряха всички фондове при Тройната коалиция. Сега им казват още на първия ден, че мониторинговият доклад ще продължи, че това ги дразни. И вече всички са изумени от тези назначение. Дори да се извиняват, това не е техническа грешка. Тук са се събрали някъде в сарай и са казали кой какъв ще бъде, за да се впише в схемата. Факт е, че във Варна БСП няма кандидат, факт е, че ДПС също няма кандидат. Управляващите партии нямат кандидат за кмет на Варна", каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той допълни, че партия ГЕРБ е готова за нови парламентарни избори.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3507 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2013.09.17 | 01:23

17
dai,boje i cent da ne polychat boklycite kradlivi.
XXL

2013.09.17 | 01:23

16
Борисов, виждам,че си бесен за европарите,които ти наполовина присвои,докато ,,строеше" магистрали и изпълняваше инфраструктурни обекти,но така е моето момче всяко начало си има и край!!!

2013.09.17 | 01:23

15
Разбира се господин Борисов няма да има вина, ако спрат еврофондовете, та той дори не ходи на работа в момента, какво да направи. Той няма представа, че не само правителството, но и парламентарните партий учавстват в политиката. Ама забравих, те пък могат само да предлагат проекто-закони и реформи... няма комисионни в това, какъв е смисълът да ходим на работа тогава??
Центурион

2013.08.03 | 16:54

7
Ако не вярвате проверете : В ЕС със пари от държавният бюджет строят само местни фирми , а със пари от еврофондовете само компании със регистрация в някоя от страните членки на ЕС и сторителите са от страни членки не от Турция или Танганайка !
lilo

2013.09.17 | 01:21

14
Не заблуждаваите всеизвестно е 4е 4ужди фирми наемат бзлгарски като подизпьлнители и не им се издьлжават.
Отвратен съм

2013.09.17 | 01:20

11
Това твоите сънародници да са без работа със години , а инфраструктурата да я строят рязани маймуни от Анадола гласуващи със десетилетия за Ердоган и на изборите ( че и след тях ) да плачат за еничарите които ги тъпчат вместо за своите само в България може да се случи !
БГ Мафията :

2013.09.17 | 01:21

13
Бойко кога се връщаш начело в Булгаристан , че сметките ни се изпразниха ? И Ердоган пита да разчита ли на подкрепата ти за ЕС ?
Предният кмет пак беше от ГЕРБ във Варна

2013.09.17 | 01:21

12
Защо ли във Варна така са настръхнали срещу бащицата Винету като е толкова успешно управлението на ГЕРБ ?
4efo

2013.06.28 | 21:17

3
Ще гласувам докато съм жив само и единствено за АТАКА ! Богатите леш пери в София да не ми се правят на патриоти , а да се връщат на село и да запрятат ръкави няма образованите като мен със три висши да гледаме козите и да сеем картофи докато Черната Златка води тв предавания вместо да си копа тютюна !
Бродяга

2013.09.17 | 01:19

10
Уж са много интелигентни и образовани Черната Златка с две висши леш перски в УНСС и само шестици от горе до долу не знае столиците ей такива хора протестират които цял живот са го живели на наш гръб и вероятно си мислят , че това ще продължава така и със децата и внуците им ама не са познали !
Браво Волене

2013.09.17 | 01:18

9
ТИМ , СИК , ВИС и Мултигруп плащат на медиите да показват как младите им надежди по побой , рекет и кражби протестират !
VARNA

2013.08.03 | 22:14

8
Аз искам със следващият транш от парите на ЕС да се построят нови по-големи затвори които да поемат всички ви които съсипахте родината ми България и превърнахте от райска градина във светски варианта на Талибастан !
Ялов е мами

2013.06.28 | 21:20

6
Единствените които протестират в момента са хора които не знаят как се изкарват пари : 20 годишни пикльовци които са със две леви ръце навряни до лактите в задниците им и които елементарна работа за мин заплата не могат да си намерят , богати потомствени артисти и музиканти и писатели които цял живот са взимали пари за да се правят на нещо което не са, чиновници които си крадат на воля 23 години , работещи пенсионери , и тарикати със купени дипломи !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини