Настояваме за европейско субсидиране на маслодайната роза и тютюна

  • 26 март 2013 13:06

  • 1700
  • 0
Настояваме за европейско субсидиране на маслодайната роза и тютюна
©

На срещата на Министрите на земеделието от Европейския съюз, която е насрочена за 20 и 21 април в Люксембург, ще настоявам за осигуряването на европейски субсидии при отглеждането на маслодайната роза и тютюна. Това съобщи в Стара Загора министърът на земеделието и храните в служебния кабинет проф. Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин, предаде БТА.

До този момент производителите разчитат само на национално финансиране, уточни министърът.

През следващата седмица ще имам среща със зърнопроизводителите, обяви той и подчерта, че няма да бъдат намалявани или отнемани субсидиите, но ще се търсят възможности и за малките и средни фирми в този отрасъл.

На този етап реколтата е добра, съобщи още земеделският министър.

На 29 март ще се състои първото заседание на Бизнес съвета, сформиран към земеделския министър. На него ще се разискват актуални проблеми в областта на селското стопанство.

Проф. Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин днес преряза лентата на нова учебна зала в Тракийския университет. Модернизирането и е осигурено със средства на местния бизнес.

Последвайте канала на

1700 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини