Отложиха за неопределено време изстрелването на капсулата на "Боинг" към МКС

  • 22 май 2024 17:41

  • 634
  • 2
Отложиха за неопределено време изстрелването на капсулата на "Боинг" към МКС
© Getty images

Изстрелването на първия пилотиран космически кораб "Старлайнър" на компанията „Боинг“ към Международната космическа станция е отложен за неопределено време, съобщава БНТ.

Решението е взето съвместно с НАСА. По-рано беше съобщено, че инженерите работят по отстраняване на проблем, свързан с "изтичане на хелий, което е открито в сервизния модул на апарата".

Изстрелването на "Старлайнер" на компанията "Боинг" бе планирано за 6 май от космическата площадка Кейп Канаверал, Флорида, но бе отложено, след като екипажът бе заел местата си. Решението бе взето поради проблеми, възникнали с клапан на ракетата носител "Атлас V" на "Юнайтед Лонч Алайънс". След това полетът бе отложен първо за 10 май, после - за 17 май и след това за 25 май.

Нов опит за полет на космическата капсула на "Боинг" се очаква на 17 май

Екипажът включва астронавтите на НАСА Бъч Уилмор и Суни Уилямс. Те трябваше да останат на МКС за една седмица. Предвидено бе "Старлайнър" да се приземи на площадката "Уайт сендс" в щата Ню Мексико. Очакваше се основната мисия на полета да бъде тестване на способността на космическия кораб да превозва екипажи до МКС и да ги връща на Земята.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
634 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:46

2
❤️ Г­­­о­­р­­е­­щ­­­и­ ­м­­о­м­и­­­ч­е­­т­­а­ ­­­в­­и­ ­­о­­­ч­а­к­­в­­­а­т ­­­-­­­ X­­1­8­.­­F­­­U­N

2024.05.22 | 20:22

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини