"Спейкс Екс" отново отложи изстрелването на ракетата, която да изведе в орбита свърхсекретния космически апарат X-37B

  • 12 декември 2023 07:25

  • 1011
  • 1
"Спейкс Екс" отново отложи изстрелването на ракетата, която да изведе в орбита свърхсекретния космически апарат X-37B
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Компанията "Спейкс Екс" отложи за втори ден изстрелването на ракета, която да изведе в орбита американския свърхсекретен космически апарат  X-37B, предаде Ройтерс.

Първоначално изстрелването беше планирано за неделя от космическия център "Кенеди" в Кейп Канаверъл в щата Флорида, но беше отложено заради лошото време.

Тази нощ изстрелването трябваше да е в 1,14 ч. по Гринуич, но беше отложено 25 минути преди старта на полета за най-малко 24 часа. 

Корабът трябваше да потегли на седмата си мисия, но за първи път да бъде изстрелян с помощта на ракетата на "Спейс Екс" -  "Фалкон".

В социалната мрежа "Екс" се казваше, че обратното броене до изстрелването е било прекратено заради проблем на земята, но не се уточняваше какъв. Казваше се само, че корабът и полезният товар са невредими. 

"Спейс Екс" отложи с едно денонощие изстрелването на "Фалкон хеви"

Свръхсекретният кораб е с размерите на малък автобус, но прилича на миниатюрна совалка. Той е проектиран да носи различни полезни товари и да извършва технологични експерименти при продължителни орбитални полети. Последният полет на кораба продължи малко над две години, преди той да се върне на земята през ноември 2022 г.

Министерството на отбраната на САЩ съобщава малко подробности за този апарат, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1011 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.12 | 09:08

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини