Нова клетъчна терапия ще лекува тежки болести

  • 18 юни 2012 10:12

  • 1307
  • 0
Нова клетъчна терапия ще лекува тежки болести
©

Супернов метод за лечение на тежки болести със стволови клетки представи във Враца професор Ор от Израел. Намеренията на чуждестранните учени и лекари са тук да се изгради клиника за клетъчна терапия и център за имунотерапия за пациенти от страната, които така ще получат достъп до най-авангардните медицински технологии в света, съобщава БНТ.

В момента клетъчната терапия се практикува в Израел, САЩ, Германия, Сингапур, разказа професор Ор от клиниката по трансплантация на стволови клетки "Хадаса" в Тел Авив. Новото е, че не се използват донори за стволови клетки, а те се взимат от болния, обработват се в продължение на четири седмици и отново се инжектират на пациента.

По думите на проф. Реувен Ор, клетките са биологични машини. Клетъчната терапия има потенциал да възстановява болните клетки и части от организма.

Според специалиста, революционният метод за клетъчна трансплантация може да лекува болести като церебрална парализа и множествена склероза, а в онкологията имунотерапията напълно ще замени досега прилаганите лъче- и химиотерапия.

Последвайте канала на

1307 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини