Русия глоби Туитър, Фейсбук и Телеграм за непремахнато незаконно съдържание

  • 22 юли 2021 21:25

  • 2075
  • 1
Русия глоби Туитър, Фейсбук и Телеграм за непремахнато незаконно съдържание
© Getty (архив)

Руските съдебни власти глобиха днес социалните медии Туитър и Фейсбук и мобилното приложение Телеграм заради това, че не са изтрили съдържание, смятано за незаконно, предаде Ройтерс, цитираната от БТА.

На Туитър беше наложена глоба от 5,5 милиона рубли (около 75 000 долара), на Фейсбук - 6 милиона рубли (81 350 долара), а на Телеграм - 11 милиона рубли (160 000 долара).

Русия удължава забавянето на Туитър и отправя предупреждения към Фейсбук и ЮТюб

Глобите бяха наложени в момент, в който между Русия и големите технологични компании има по-широка конфронтация. Руските власти искат да накарат чуждестранните компании да отворят свои офиси в Русия и да съхраняват личните данни на руснаците на нейна територия.

През последните месеци Москва предприе стъпки за регулиране и ограничаване на властта на социалните медии и технологичните гиганти, като наложи малки глоби за нарушения, свързани със съдържанието.

Други държави също призовават социалните медии да положат повече усилия във връзка с контрола върху съдържанието.

Британският министър-председател Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е се срещна миналата седмица с представители на социалните медии и предупреди, че може да им бъдат наложени глоби в размер на 10 процента от световните им приходи, ако не премахнат своите платформи публикации, съдържащи омраза и расизъм.

Валери Зайцев
2075 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Еми...

2021.07.23 | 05:43

1
Щом искат да правят бизнес някъде, ще спазват и местното законодателство.

Добави коментар

Водещи новини