Facebook помага на 4 милиона души да се регистрират и гласуват в САЩ

18 юни 2020 11:05

Facebook помага на 4 милиона души да се регистрират и гласуват в САЩ
© Pixabay
805 1

Социалната мрежа Фейсбук обяви, че планира да играе активна роля в президентските избори в САЩ през ноември, предаде ДПА.

Фейсбук ще насърчава участието в гласуването, като на всички потребители в САЩ ще бъде показвана официална информация за изборните правила и процедури, предава БТА.

Новата информационна зона, наречена Информационен център за гласуването, си поставя за цел да помогне 4 милиона души да се регистрират да гласуват на изборите през ноември.

Учени призоваха Зукърбърг да не позволи на Тръмп да използва Facebook за дезинформация

Фейсбук също така ще дава възможност на потребителите да изтриват от своя новинарски поток всички изборни и политически реклами.

Друга нова функция ясно ще обозначава политическите реклами като такива и ще предоставя връзка с информация за това кой ги финансира, която ще остава на публикацията, дори ако бъде споделена от потребители.

Социалната мрежа обаче дава да се разбере, че няма да прави проверка на фактите в политическото съдържание.

Фейсбук беше остро критикувана след президентските избори в САЩ през 2016 г. задето се е забавила да признае, че в платформата й се е разпространявала политическа пропаганда, идваща от Русия.

Сега основателят и главен изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг настоява, че са взети сериозни мерки за предотвратяване на подобна намеса. 

Novini.bg
805 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гражданин

2020.06.18 | 14:00

12812
Така трябва да стане и в България. Да се гласува електронно.

Добави коментар

Водещи новини