Apple съобщи за по-голям брой продажби от прогнозираните на Уолстрийт

Компанията Епъл съобщи вчера за по-голям брой продажби и по-голяма печалба от очакваното на Уолстрийт, предадоха БТА и Ройтерс.

Епъл съобщи, че продажбите през тримесечието, приключило през март, са на стойност 58,3 милиарда долара, а печалбата на акция е 2,55 долара. Постигнатите резултати са над прогнозираните на борсата 54,5 милиарда долара продажби и 2,27 долара печалба на акция.

Изпълнителният директор на компанията Тим Кук заяви, че продажбите в Китай "се движат в правилната посока" на фона на възобновяването на работата на китайската икономика.

Google и Apple се съюзяват заради коронавируса

Кук обаче изтъкна, че е невъзможно да бъдат дадени цялостни прогнози за сегашното тримесечие заради несигурността, която причинява коронавирусът.

Малко американски компании бяха засегнати толкова сериозно от коронавируса като Епъл, която действа глобално. Продажбите на айфони през тримесечието на март на много места бяха само онлайн. Продажбата на услуги като доставката на телевизия се увеличи, след като милиарди хора бяха поставени под карантина в домовете им.

Китай, където вирусът се появи за първи път, е както основен пазар за Епъл (продажбите в Китай представляват около една шеста от всички продажби на компанията), така и мястото, където се намират повечето заводи на компанията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Технологии

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет