Google и Apple се съюзяват заради коронавируса

Гигантите Google и Apple обявиха партньорство, което ще позволи дигитално проследяване на хора, които са били в близост до заразени с новия коронавирус. Инициативата е с оглед ограничаване на разпространението на заразата, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13868

Двете компании ще използват технологията Блутут с цел да помогнат на правителствата и на здравните агенции да намалят разпространението на вируса, като интегрират поверителността и сигурността на потребителите в центъра на тяхната разработка, се казва в изявление на технологичните гиганти.

Смартфони с операционната система Android на Google и iOS на Apple ще могат да обменят информации чрез Блутут, за да гарантират проследяването на контактите и да алармират други потребители. От май потребителите на устройства с двете операционни системи ще могат да споделят съдържанията от официалните приложения на здравните власти, които могат да се свалят от онлайн магазините с приложения на двете компании.

На второ време Apple и Google предвиждат да разработят платформа за по-широко проследяване на контактите, което ще позволи на повече хора да участват, ако изберат да се присъединят към механизма.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13868

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.04.11 | 18:04
  То това "дигитално проследяване на хора" си го е имало винаги и до този момент.
 2. 2020.04.11 | 11:25
  Айде, дадоха им кардбланш да започнат да ни следят. Ей ся си е-а майката. Очаквам след някой друг месец и електронни белезници да започнат да ни слагат.
 3. 2020.04.11 | 10:30
  Какъв е смисълът от драмата „коронавирус“? Естествено, COVID-19 има реална подложка, той съществува и е реален факт! Но това не е чумата на 21-ви век. Неприятна зараза, която стартира „навреме“. "Коронавирусът" е елемент на свръхмощна информационна война, която има за цел да предизвика паника и страх в хората. Да фокусира тяхното внимание в една единствена точка. Така както питонът хипнотизира заека преди да го глътне. Добър и елегантен начин да се направи reset/рестарт/презареждане на световната финансова система. Най-важното събитие се случи на 15 и 16 март, когато се състоя нощно и извънпланово заседание на ФРС. Бяха взети безпрецедентни решения. Занулена е нормата на резервиране. По-ясно казано, банките са поставени в режим, когато им се предоставя безлимитно ликвидност. Обявено е „количествено смекчаване“ в размер на 0,7 трлн долара. Редица анализатори считат, че взетите мерки от ФРС са еквивалентни на „масиран атомен удар“. Става въпрос за събития, които са далеч по-сериозни от тези през 2008 г. По размери започва финансов колапс напомнящ Великата Депресия. Става дума за „военен“ акт, при който ще загубят буквално всички държави и ЦБ както и много корпорации. Ще спечели един тесен кръг бенефициенти. Допускам, че финансовата проекция на драмата „коронавирус“ е началото на „ограбването на века“, бандитска афера в резултат, на която активите и спестяванията на много страни, компании, частни лица ще бъдат ефективно преразпределени в полза на сегашната финансова олигархия. Или по-точно в полза на стотина семейства, които притежават „старите пари“. /Boyan Chukov
 4. 2020.04.11 | 07:58
  То от тези идват всякакви беди. Пълен контрол на живота щото някакви си АТ и................ти се чудят какво да измислят.
 5. 2020.04.11 | 07:56
  чука на вратата ви.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет