Изкуствен интелект ще може да замени човека след десетина години

  • 04 април 2018 07:51

  • 2774
  • 0
Изкуствен интелект ще може да замени човека след десетина години
© Pixabay

Системи за изкуствен интелект ще могат да заменят човека след 10-15 години, когато ще бъде заменен операторът по обработването на данни на робота. Това заяви ръководителят на направлението информационни изследвания на руския Фонд за перспективни изследвания Сергей Гарбук, цитира Лайф.

"Решавайки задачи, свързани със създаване на приложен изкуствен интелект, говорим преди всичко за замяна на техническата система човек-оператор. Тя гарантира обработването на информация чрез използване на естествените способности, които са оформени по време на еволюцията и продължават да се развиват през човешкия живот", отбеляза ученият.

По мнението му, създадените днес системи за изкуствен интелект не отстъпват на човека, що се отнася до ефикасното решаване на задачи, свързани например с разпознаване на лица и човешки глас.

Неотдавна беше оповестено, че по мнението на Бьорн Шулер, ръководител на катедрата за сложни и интелигентни системи в университета в Пасау, Германия, след 10 години изкуственият интелект ще може да пише стихове и ще превъзхожда човека в тази област.

Последвайте канала на

БТА
2774 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини