)
Групата на PFAS се състои от приблизително 4000 изкуствени синтетични пер- и полифлуороалкилови вещества, които са изключително устойчиви на разграждане и присъстват в редица продукти.
Констатациите показват, че „най-замърсената храна е типичната зърнена закуска“, тъй като „средните концентрации са 100 пъти по-високи от тези във водата от чешмата“ в случая на трифлуорооцетна киселина.
Трифлуороцетната киселина има изключително вредно въздействие върху възпроизвеждането, тъй като засяга пряко сперматозоидите. Освен това оказва и неблагоприятни ефекти върху щитовидната жлеза, черния дроб и имунитета, отбелязва агенция ЕФЕ.
Последвайте канала на
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)