През февруари миналата година Европейската комисия одобри брашното от щурци за човешка консумация.
Няколко месеца по-късно румънският министър на земеделието Петре Дая призова сънародниците си да не консумират брашно от щурци, защото имат вкусна традиционна храна, припомня сайтът Зиаре.
Брашно от щурци се появи по рафтовете на супермаркетите в Румъния, установи проверка на БТА. Цената за сто грама е 96,25 леи (38,34 лева), тоест 962,5 леи (383,5) струва един килограм.
Според описанието на етикета, брашното е от големи, безкрили щурци, има вкус на ядки и е богато на протеини. “То има повече Омега-3 и Омега-6 дори от от сьомгата”, обясняват специалисти, цитирани от Гъндул и допълват, че протеинът може да се добави към смутита, палачинки, бисквити, мъфини, начос, хляб, омлети, супи, бисквити, пудинги и др.
)