Десислава Атанасова очаква повече пари за здраве в Бюджет 2013

Булфото
share

В Бюджет 2013 ще има повече пари за здраве. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

"За НЗОК ще има повече пари. Такива са разговорите между мен, директора на Здравната каса и финансовия министър. Нека да видим готовият проект на бюджета в Министерски съвет и тогава ще има повече данни”, каза министърът.

"Кампанията по кръводаряване продължава. За петък, събота и неделя са регистрирани 550 кръводарители. Днес в София ще има пунктове за кръводаряване в министерството на правосъдието, министерството на отбраната, МОСВ, продължава разкриването на пунктовете и в други администрации", заяви Атанасова.

На въпрос откъде идва разминаването в данните за задълженията на болниците министърът обясни: "Разбрах, че преди две седмици от Министерството на здравеопазването е подадена информация за дългове на някои болници, като впоследствие самите изпълнителни директори са уточнили, че няма такива задължения. Това е радостно – по-добре в самите болници да липсват задължения, а администрацията да не знае. При даването на данните те са били такива при нас. Данните се събират в края на всеки месец. През октомври ще бъда напълно ясно кой какви задължения има”.

Водещи новини

Още новини