МЗ: 13 700 души са влезли в здравното си досие с мобилното приложение

Bulphoto (архив)
share

Кампанията по сдвояване на електронните здравни досиета с мобилните телефони продължава на различни места в цялата страна. За десет дни над 13 700 българи са влезли в своето досие през мобилното приложение еЗдраве.

От здравното министерство припочнят, че то може да бъде свалено напълно безплатно, а за вход в него е необходимо използването на електронен подпис. Гражданите, които не разполагат с такъв, могат да потърсят съдействие в офисите на регионалните здравни инспекции, Регионалните здравноосигурителни каси, РЗОК и Информационно обслужване/Information Services.

Оторизирани служители помагат на желаещите да сдвоят досието с телефона си.

Министър Кондева провери как работи мобилното приложение еЗдраве

Временно са разкрити и мобилни пунктове. На 13 септември (петък) такива ще има в Сандански на площад „България“; във Враца, парк „Дъбника“; в Добрич, в кърджалийското село Кирково; в русенското село Иваново, както и пред читалището в град Две могили. Утре пунктове ще има също в Силистра, Берковица, Радомир, община Сърница, Ихтиман, Чирпан и в Шумен.

Организацията за временните мобилни пунктове е поверена на РЗИ, от където можете да получите допълнителна информация за точната локация и часовете, в които можете да ги откриете.

На сайта на Министерството на здравеопазването е публикуван и предварителен график за следващата седмица.

Водещи новини

Още новини