МЕУ прави по-достъпно електронното здравно досие

  • 19 декември 2023 16:50

  • 1155
  • 3
МЕУ прави по-достъпно електронното здравно досие
© Булфото (архив)

Министерството на електронното управление подготвя нов начин за достъп до електронното медицинско досие, без да има нужда от електронен подпис. Това съобщи министърът на електронното управление Александър Йоловски.

"По-лесният начин предстои да бъде обявен. Все още е в процес на обсъждане. Това е изключително важна информация, здравната информация е най-чувствителната и тя не може да бъде достъпвана със средства за идентификация ниско или значително, така че трябва да жертваме някои от удобствата, докато бъде реализиран този начин. Това, по което се работи, е за да има един български гражданин достъп до своето здравно досие, да не му е необходим квалифициран електронен подпис или друго средство за електронна идентификация", уточни министърът, цитиран от БНР.

Вчера от Министерството на здравеопазването съобщиха, че родителите вече имат достъп до електронното медицинско досие на децата си. За да влязат в него обаче трябва да имат задължително квалифициран електронен подпис. 

Родителите вече ще могат да получават информация и от електронното досие на децата си

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1155 3

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.19 | 17:31

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.19 | 17:12

2
Вън държавата от Здравето!

2023.12.19 | 17:10

1
Кой е оторизирал държавата да събира тази информация и да я разпространява?

Добави коментар

Водещи новини