Временно спира да работи системата за онлайн регистрация за ваксинация срещу COVID-19

gettyimages
share

Системата за онлайн регистрация за ваксинация срещу COVID-19, достъпна на сайта his.bg, временно спира да работи от 1 юли. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването (МЗ). 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Това се налага заради декларираната от редица лечебни заведения невъзможност да осигуряват достатъчно медицински персонал за поставянето на ваксини срещу COVID-19 в сезона на отпуските, посочват от МЗ. 

Гражданите с регистрирани към 1 юли 2022 г. дата и час за поставяне на ваксина чрез онлайн системата, следва да се обърнат към своя общопрактикуващ лекар или към съответната регионална здравна инспекция за насрочване на нови дата и час за ваксинация.

COVID-19 у нас: 549 нови случая за 24 часа

В рамките на днешния ден регистриралите се в системата лица ще получат известие по телефон или електронна поща, с което ще бъдат уведомени за промяната.

Всеки, който желае да получи ваксина срещу COVID-19, освен при своя личен лекар или съответната Регионална здравна инспекция, може да го направи във ваксинационните пунктове.

Ваксинацията срещу COVID-19 остава най-сигурният начин за предпазване от тежко боледуване, хоспитализация и дългосрочни последици за здравето, припомнят от МЗ. Възрастните хора, както и всички други, чийто имунитет е отслабен, са особено застрашени при заразяване със SARS-CoV-2. Хората, които принадлежат към тази рискова група и всички, страдащи от хронични заболявания, е препоръчително да се ваксинират срещу COVID-19 възможно най-рано, посочват още от МЗ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини