Тежко е състоянието на нахапания от кучета в София

share

88-годишният Б.А.Т., който снощи бе зверски нахапан от улични кучета в столичния квартал “Малинова долина”, е в изключително тежко състояние. Възрастният мъж е настанен по спешност в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на ВМА.

Той е в безсъзнание и е на изкуствена вентилация. Кучетата са му причинили множество разкъсно - контузни рани и фрактури по главата, лицето, ръцете и краката. По време на инцидента е претърпял голяма кръвозагуба, а в резултат на тежкия шок е получил и тежка сърдечна криза. В момента лекарите се борят за живота му.

Днес от 14 часа ВМА организира брифинг на централния си вход. Информация по случая ще бъде дадена от зам.-началника на КАРИЛ доц. Николай Младенов.

Старецът е бил нападнат от глутница кучета в близост до Американския колеж в София. Мъжът, за когото БНР първоначално съобщи, че е преподавател в колежа, се е разхождал край общежитията на преподавателите в учебното заведение, които се намират в квартала, когато е бил нападнат от глутница от 15-20 кучета. От колежа разпространиха съобщение, че мъжът не е техен служител.

Животните съборили възрастния мъж на земята и са го нахапали жестоко. Лекарите от ВМА са направили няколко операции, за да спасят крайниците на пострадалия от ампутация, но състоянието му остава много тежко и има опасност за живота му. Благодарение на бързата реакция на полицаите от VІІ РПУ, мъжът не е бил убит на място от глутницата, съобщиха от МВР.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви по повод инцидента, че граждани хранят цяла глутница кучета със сурови кокали в района, което е недопустимо. Кметицата каза още, че категорично ще настоява в Наредбата за бездомните кучета да бъде заложено да има санкции при неспазването на изискването да не се хранят уличните кучета.

"Ако някой наистина иска да се грижи за кучетата, има начин те да бъдат осиновени и да се грижи за тях в дома си", допълни кметът.

Водещи новини

Още новини