Москов: Разработваме система за оценка на личните лекари

share

Предстои разработване на система от критерии за оценка на личните лекари. Това каза пред журналисти във Велико Търново здравният министър Петър Москов.

Министър Москов посочи, че в момента по регистър личните лекари са 4700. Той посочи, че недостиг на джипита има в определени населени места, за разлика от други, където пък има свръхконцентрация.

Москов увери, че в близките седмици, след като се формулират ясните критерии, Министерство на здравеопазването ще инициира приемането на национална програма за бонификация на добрите резултати от работата на личните ни лекари. В момента националния консултант към Министерството разработва цяла система от критерии на база, на която дейността на всички тези лекари ще бъде оценявана в края на годината.

„Първите 10%, от тях или около 470, които са получили най-добри резултати ще получат по-висока сума пари като бонификация.Ще се оценява както клинични резултати така и стойността на лечението, количество, нужда от постъпване в болница или в друго специализирано заведение. Така работата им да бъде насочена към излекуване, а не към регистрация на заболявания”, уточни Петър Москов.

Водещи новини

Още новини