Атанасова: ГЕРБ спаси здравеопазването с актуализация на бюджета

share

Един от приоритетите, по които трябва да се обединим е, че бюджетът на НЗОК трябва да се актуализира. Недостигът е безспорен. Той не се случи само в последните няколко месеца. С 250 милиона по-малко бяха гарантирани средствата в НЗОК. Това са средства, които предварително е било ясно, че няма да стигнат. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването Десислава Атанасова в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Според нея в самото министерство знаят, че актуализацията е наложителна и заместниците на здравният министър Таня Андреева са подписали такова решение.

Днес имахме среща с председателят на БЛС и го уверихме, че ГЕРБ ще влезе в Народното събрание за актуализацията на бюджета на НЗОК. Когато ГЕРБ управляваше отново се наложи актуализация на бюджета на НЗОК и ние се справихме. Сега предстои колапс в здравеопазването, убедена е Атанасова. Тя беше категорична, че това е било посочено и от чужди експерти.

Ако не се актуализира бюджетът на НЗОК това ще бъде геноцид към народа. Тепърва предстоят много проблеми в здравеопазването. Предстои криза с ваксините, алармира Атанасова.

Водещи новини

Още новини