ГЕРБ: След гръмките обещания идват разочарованията

share

Не само по делата, но и по бюджетите им ще го познаете. След гръмките обещания идват разочарованията. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова по време на обсъжданията на Бюджет 2014.

Тя разкритикува бюджета за здравеопазване. По думите й в него липсват заложени стъпки за промяна. "Толкова безличен и безхарактерен бюджет е този, че дори ресорният министър не посмя да го защити. Вие изпразнихте бюджета от финансиране. Какво ниво на здравеопазване гарантирате с този бюджет? Гарантирате само напрежение и хаос", обърна се Дариткова към управляващите.

"Прави се самоцелно намаляване на разходите на принципа на пробата и грешката. Ще генерирате самоцелни човешки трагедии", каза още депутатът от ГЕРБ. "С 9 млн. лв. по-малко е бюджетът за здравеопазване за следващата година. С 5 млн. лв. повече са отделени за администрацията на Министерството на здравеопазването. Със 17 млн. лв. по-малко са предвидени за програмата за надзор на заразните заболявания, с 1 млн. лв. по-малко за превенцията за наркотичните зависимости, с 1 млн. лв. по-малко за работата с домовете за медикосоциална грижа. Наполовина български семейства ще могат да се възползват от Фонда за асистирана репродукция. Проблем ще възникне с достъпа до малките населени места", заяви Дариткова.

Водещи новини

Още новини