Андреева: Направи се и невъзможното, за да се намери ресурс, и да се разплати НЗОК на 80%

  • 08 ноември 2013 13:21

  • 1484
  • 2
Андреева: Направи се и невъзможното, за да се намери ресурс, и да се разплати НЗОК на 80%
©

Правим всичко възможно, за да можем да решим проблема със заплащането на дейностите към лечебните заведения, и да няма трусове в системата. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреев пред журналисти.

На въпрос - дали са склонни колегите й да изчакат до средата на януари за заплащане на сто процента на дейностите за октомври и ноември, тя обясни: "Лично аз бих била благодарна, ако това се случи, защото всички мои колеги знаят, че за последните месеци на годината са разписали бюджет от нула процента за заплащане на дейността. В момента се направи и невъзможното, за да се намери ресурс, да се съберат здравно-осигурителни плащания, за да се разплати Касата на 80%. След това, още в първите дни на януари, те ще получат до 100%. Смятам, че в едни такива преговори, не трябва да има много твърди позиции, а по-скоро е въпрос на добър диалог, защото за нас това е една унаследена история", каза д-р Таня Андреева.

По думите й - пациентите няма да почувстват по никакъв начин, и няма да се отрази на тяхното лечение, отлагането на плащанията до средата на януари. "Аз съм водила разговори с директорите на лечебните заведения, че по никакъв начин пациентите не трябва да бъдат поставяни под каквато и да е заплаха. Факт е, че лечебните заведения ще имат известни затруднения, преди всичко в разплащането към доставчици, но мисля, че всички сме от едната страна, и трябва всеки едни от нас да прояви разбиране към останалите, защото това е в общ интерес", каза д-р Таня Андреева.

Последвайте канала на

1484 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дън

2013.11.12 | 12:42

2
Хайде на магистралата да събираш пари за болниците!Преди изборите нали говорехте,че пари имало за всичко,но потъвали в контрабандни канали!
vc

2013.11.12 | 12:41

1
нали чобака подписа за нов заем?пак ли не останаха ,крадливи изроди.....ВЪН!мамка ви и лъжлива...за 2 месеца -2 заема и НЯМА ПАРИ ЗА НИЩО? ОСТАВКА,ОСТАВКА......

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини