Румяна Тодорова: Проблемът с бюджета на НЗОК за 2013 г. е сериозен

share

"Днес в НЗОК срещнах едни стреснати хора. Хората, които ме познават, ме посрещнаха като стар приятел, а другите ме посрещнаха стреснато и изплашено", каза в ефира на предаването "Лице в лице" по БТВ д-р Румяна Тодорова, шеф на НЗОК.

"Нямам намерение да уволнявам никого. С екипа, който беше в НЗОК от самото създаване на Касата работихме много добре", заяви тя и пожела да увери от ефира на медията, че наистина никой няма да уволнява.

Относно състоянието на НЗОК, д-р Тодорова заяви, че не може за един ден да се направи подобна проверка и уточни, че за нея ще е нужно време. 

Шефът на НЗОК заяви също така, че Законът за здравното осигуряване е задължителен и той не подлежи на уговорки.

Д-р Румяна Тодорова определи като много голяма беля това, че го няма резерва на Касата. Д-р Тодорова уточни, че липсата на тези пари е изключителен  проблем.

"Проблемът с бюджета на НЗОК за 2013 година е сериозен", каза отново тя и добави, че ще върне прозрачността в работата на Касата. 

Относно финансирането на частните и държавните болници, д-р Тодорова обясни, че има възможност да се регламентира по колко средства да получават частните лечебни заведения.

Водещи новини

Още новини