БЛС: Цеков и Дянков се опитаха да отклонят милиони от здравни вноски към бюджета (видео)

share

Най голямата грешка на Пламен Цеков беше, че се опита да контролира надзорния съвет на НЗОК. Той ни спира да си вършим работата.

Това обяви пред камерите на TV7 Пламен Таушанов, който е член на надзорния съвет на НЗОК. Лимитите, които се опитва да налага Цеков са смешни. Пламен Цеков е политическа фигура, която е назначена от министъра на финансите и одобрена от Народното събрание. Това не трябва да се допуска за една обществена институция, каза още Таушанов.

Проблемите са много, но не мисля, че проблемът ще се реши с оставката на Пламен Цеков. Това каза д-р Станимир Хасърджиев. Моят призив е всички да седнем на масата за преговори и да вземем реални решения. Това ще е в името на хората. Те трябва да са сигурни, че ще бъдат лекувани.

В разговора се включи и Цветан Райчинов, шеф на БЛС. Той беше на мнение, че няма да има никакъв проблем с уволнението на Пламен Цеков. В НЗОК ще седнат хора, които си разбират от работата и за няколко дни ще навлязат в проблемите. Пламен Цеков вместо да спори и да обикаля по телевизиите, за да обяснява, че няма никакви проблеми, трябваше да премахне тези лимити. По този начин нямаше да има проблем с нас и съсловните организации, категоричен беше той. Целта на Пламен Цеков и Симеон Дянков е била една-да се отклонят още повече здравни вноски и те да влязат в бюджета. Да, но Дянков вече го няма и Цеков се чуди какво да прави. Смяната на Пламен Цеков може да се случи за по-малко от час, стига парламента да има воля, завърши Райчинов.

Водещи новини

Още новини