Шефът на НЗОК: Няма недостиг на направления

  • 24 февруари 2013 13:18

  • 1765
  • 1
Шефът на НЗОК: Няма недостиг на направления
©

НЗОК е възложила проверка - какво се случва с направленията, за какво се използват, и къде отиват. Това каза на пресконференция управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Пламен Цеков по повод сигнали за недостиг на направления за родилки.

Няма недостиг на направления, даже има средства в Министерство на здравеопазването за неосигурените родилки и миналата година им беше осигурен един допълнителен преглед при гинеколог, посочи той.

„Въпреки, че касата се обвинява, че е монополист, тя е единствената институция, която не взема, а дава”, посочи Цеков.

„Следващата седмица ще направим някои структурни промени - големите лечебни заведения да имат директна линия с Касата, за да се разрешават по-сложните проблеми”, обясни Пламен Цеков.

Министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, обясни: „Разговорите с д-р Цеков и с директорите на всички големи болници са, за да се разрешат проблемите с обемите за медицинските дейности, които са заложени. Няма никакво притеснение за работещите лекари, че проблемите, които се поставят на масата ще доведат до съкращение на персонал, намаляване на потока на пациенти”.

Касата е институция и няма да си позволи да поднесе нещо, което не е истина, обясни Цеков.

Болниците трябва да заявят всичко, което са изработили и тогава ще се види какво ще получат от касата.

Последвайте канала на

1765 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.31 | 08:25

1
ААААА вземе вземаааа и бонуси взема а направления НЯМА . Ти дето се хилиш мазно на снимката трябва да те обесят . Пардон първо трябва да ти проверят дали си осигурен . Щото и обесването струва пари .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини