Бум на близнаци в болница "Пловдив"

share

Три двойки близнаци се родиха тази седмица в МБАЛ "Пловдив", съобщи директорът на лечебното заведение д-р Аргир Аргиров пред БТА.

Всички са момиченца, а само едната двойка е зачената ин витро.

Новородените са доносени и здрави, развиват се отлично, каза д-р Диана Аргирова, началник на неонатологичното отделение.

Пророчеството от Бабинден, че в болница "Пловдив" тази година ще се раждат много близнаци, се сбъдна изключително бързо, каза директорът на лечебното заведение. Той припомни, че предсказанието направи завеждащият на акушеро-гинекологичното отделение д-р Жорж Пелев на 21 януари, след като разчупи над главата си ритуалната пита. Тя се разпиля на много парчета и лекарят предрече, че хората от екипа му ще хващат повече близнаци, каза още Аргиров.

На 9 февруари болница "Пловдив" и Центърът за обществена подкрепа "За деца и родители" организират безплатно обучение за бъдещи родители "Първи грижи за новороденото". То е част от училището, което се провежда тук, в помощ на майките и татковците, обясни Аргиров. По време на занятията те се научават как да къпят, повиват, кърмят и изобщо да се грижат за децата си.

Водещи новини

Още новини