Д-р Брънзалов: Адмирирам всяка мярка, която ще доведе до увеличение на броя на ваксинираните българи

bulphoto (архив)
share

„Като лекар бих адмирирал всяка мярка, която ще доведе до увеличение на броя на ваксинираните българи, защото сме на последно място в Европа“, заяви пред БТВ общопрактикуващият лекар и зам.-председател на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Според него обаче е рано да се каже как точно зеленият сертификат ще се отрази на това. По думите му над 70% от всички лекари в страната са ваксинирани, освен това са и преболедували.

Протестиращи срещу COVID мерките блокира движението на Орлов мост

Лекарското съсловие до голяма степен показа на обществото как трябва да се борим с епидемията, отбеляза д-р Брънзалов.

Той коментира и темата за фалшивите COVID сертификати, като посочи, че те са едно петно върху България. „За този който ги издава и за този, който ги търси, не трябва да има никаква разлика“, смята д-р Брънзалов.

„БЛС не е разследващ орган, нито може да наказва някой, има институции за тази цел и те трябва да си свършат работата“, заяви той.

„Факт е, че имаме проблеми с финансирането на нашата система, както в момента, така и в минали години това сериозно е седяло на дневен ред“, отбеляза той по повод протестите на спешните медици за достойни заплати и условия на труд.

„Това води до допълнителна ескалация на напрежението, което и без това е на много високо ниво в страната“, каза д-р Брънзалов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини