Шефът на РЗИ-София препоръча Ивермектин срещу COVID-19, посочи и дали локдаунът ще бъде удължен

БНТ
share

От всяка една мярка, която въвеждаме, очаква някакъв ефект в определен срок. Мерките, които въвеждаме от утре, са доста, поради което засягат и доста хора в личен план. Самите мерки са следствие от сериозен анализ от страна на експертите. Това заяви в сутрешния блок на БНТ директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

На въпрос дали тези ограничения в рамките на десет дни могат да бъдат удължени с повече д-р Пенчев посочи, че това ще се определи от анализите и прогнозите след въпросните десет дни.

Ще бъдат направени анализи и прогнози относно това къде се повишава заболеваемостта, къде са положителните случаи... не можем да гарантираме, че в рамките на десет дни ще спрем разпространението на вируса. Трябва да запазим поне нивото, което имаме в момента, а не да му позволим да върви нагоре. Ето защо призовавам за спазване на тези мерки. Ако тенденцията на хоспитализация в София се запази, лечебната мрежа ще изпадне в колапс, коментира началникът на столичното РЗИ.

Новите случаи на коронавирус у нас надхвърлят 2500

,,В столицата от началото на годината са направени над 4100 проверки – молове, училища, детски градини, пазари, магазини, заведения. Глобените са около 340 души. 219 от тях са глобени за неносене на маски. Това са хора, които се опитват да бъдат оригинални или бунтари, но така не пазят себе си и другите. Като цяло софиянецът спазва мерките, макар че имаше едно отпускане в края на февруари и началото на март заради сигурността от ваксините. Но вирусът си остава доста агресивен и в момента'', посочи д-р Пенчев.

В края той препоръча лекарството Ивермектин за лечение на коронавируса.

Чехия ще бори COVID-19 с българския Ивермектин

Много съм доволен от препарата! Добре понесох лекарството, което даде доста добър ефект и на мен, и на семейството ми, поради което го препоръчвам и на мои приятели. Много добре се почувствах след него. Дори имам информация, че Чехия закупува българския Ивермектин, сподели д-р Данчо Пенчев.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини