Ананас, червено зеле и комбинацията на сладко с люто – най-полезните храни за мозъка

share

Ананасът, червеното зеле и комбинацията на сладко с люто са сред най-полезните за мозъка храни. Това каза готвачът Николай Петров пред Нова теелвизия.

"Червеното зеле е богато на витамини В1 и В2. То влияе добре на умствените способности и снабдява мозъка с глюкоза. Може да се замести от мюсли, тъй като въглехидратите в тях спомагат за по-добрата концентрация, каза готвачът".

"Ако обаче се нуждаете от бързо стимулиране на мозъка, най-добре е да хапнете храна, комбинираща сладко с люто. Ананасът също е богат на витамини и минерали, които усилват паметта", разкри Петров.

Водещи новини

Още новини