Община Смолян предостави терен за хеликоптерна площадка за областната болница

bulphoto (архив)
share

Община Смолян предостави терен за болнично вертолетно летище. С решение на Общинския съвет днес бе одобрено предоставянето на 1355 кв. метра общински имот, върху който да бъде изградена хеликоптерна площадка на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян. 

Мястото за изграждане на болничното летище е определено след проучване на терена и съгласуване с Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“,  съобщава д-р Марин Даракчиев, директор на МБАЛ – Смолян, цитиран от БТА.

Площадката ще се намира до сградата на болницата и изграждането ще започне веднага след приключване на процедурите около строителни разрешителни и обществени поръчки. Теренът се предоставя от Община Смолян чрез учредяване на безвъзмездно право на строеж, след като имотът бе преобразуван от публична общинска в частна общинска собственост. 

Пловдив става регионален център за спешната медицинска помощ по въздух, заяви Гвоздейков

Два случая на транспортиране на тежко болни пациенти с медицински хеликоптер бяха изпълнени през последните месеци в Смолян. Поради липса на болнична хеликоптерна площадка,  въздушната линейна използва за приземяване стадиона в кв. "Райково". Изключително важно е площадката за излитане на хеликоптери да бъде до самото болнично заведение, уточняват от ръководството на МБАЛ – Смолян. В миналото областната болница разполагаше с вертолетна площадка, която по-късно бе реституирана. 

Водещи новини

Още новини