Пловдив става регионален център за спешната медицинска помощ по въздух, заяви Гвоздейков

  • 09 август 2024 15:26

  • 323
  • 0
Пловдив става регионален център за спешната медицинска помощ по въздух, заяви Гвоздейков
© Министерство на транспорта

Пловдив става важна част от системата за спешна медицинска по въздух. Днес откриваме 10-то болнично вертолетно летище в страната. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника по време на откриването на хеликоптерното летище в УМБАЛ "Свети Георги".

Той посочи, че в града ще бъде изградена и една от шестте оперативни бази, която ще покрива голяма част от Южна България.

"Всичко това показва, че постепенно системата HEMS започва да постига своята ефективност. По-добрите медицински услуги, които ще се предлагат с откриването на болничното летище ще повлияе положително върху качеството на живот и инвестициите в региона", отбеляза министър Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника. Той подчерта, че след като медицинският хеликоптер влезе в експлоатация са извършени множество мисии, които са помогнали за спасяването на човешки животи.

Освен в Пловдив регистрирани болнични летища, отговарящи на европейските изисквания за HEMS, има в София, Варна, Панагюрище, Русе, Велико Търново, Монтана и на АМ "Струма" при тунел "Железница", като в София площадките са 3, а в останалите градове по една.

Откриха втора хеликоптерна площадка за спешна помощ у нас

Министърът на транспорта и съобщенията Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника връчи документите за регистрация на председателя на Съвета на директорите на УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД доц. д-р Иван Соколов. В събитието участваха и заместник-министърът на здравеопазването доц. д-р Петко Стефановски, кметът на гр. Пловдив Костадин Димитров, областният управител на област Пловдив проф. Христина Янчева, главният директор на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Анелия Маринова, ръководството на „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД и др.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
323 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини