Над 60% от младите лекари заявяват желание да се реализират в България

pixabay
share

Над 60 процента от младите лекари заявяват желание да се реализират в България - това сочат резултатите от анкета сред българските абсолвенти от випуск 2023 на Медицинския факултет към Медицинския университет в София.

Над 80 процента искат да работят в болнични заведения и само 8,99% като общо практикуващи лекари. 239 български и 357 чуждестранни студенти положиха Хипократова клетва и получиха дипломите си на традиционната официална церемония в Националния дворец на културата:

"Аз съм доктор Кемерова и съм бъдещ педиатър и неонатолог. Това е много тежка специалност, но е за хора с добри сърца. Работя в болница Шейново вече от 3 години. Първо бях болногледач, след това вече официално като лекар и мисля да си остана тук в България". 

На добър час! Близо 600 млади лекари получиха дипломите си на церемония в НДК

"Аз съм Теодора Александрова, все още не съм намерила място за специализация, но вярвам, че когато имаш любов и страст към медицината, може да си успешен във всяка сфера и че моето нещо ще ме намери, в България оставам със сигурност".

"Аз съм Елица Зафирова. Дерматология и венерология ще специализирам във Военномедицинска академия. Смятам, че дисциплината е в основата, трудолюбието и страстта към професията". 

Водещи новини

Още новини