Лекари и студенти излизат на протести в Атина

  • 12 февруари 2024 11:09

  • 203
  • 1
Лекари и студенти излизат на протести в Атина
© Getty Images

Днес в Атина протестират лекари и студенти. Затворени за движение са част от централните улици в гръцката столица.

Работещите в държавните болници участват днес в тричасови протести. В това време болниците обслужват само спешни случаи. Повод за недоволството е, че много от медиците не са назначени на постоянни договори. Поради това в много лечебни заведения липсват специалисти, казаха лекарите.

За промяна на системата на обслужване на пациентите в държавните болници до края на този месец лекарите обявиха две 24-часови стачки.

След мащабна демонстрация миналата седмица студентите не се отказват от протести срещу откриването на частни университети. Днес протестират пред министерството на образованието.

Заявиха, че няма да се откажат, докато правителството не оттегли проектозакона. Юристи коментират, че откриването на частни висши учебни заведения нарушава действащата Конституция.

Осем души са ранени при сблъсъци по време на студентски протест в Атина

В охрана на студентските протести днес участват и силите за борба с безредиците, защото към студентите се присъединиха и анархисти, пише БНР.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
203 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.12 | 12:21

1
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини