РЗИ-Шумен осигури безплатни антигенни тестове

Getty Images/Guliver
share

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Шумен осигури безплатни антигенни тестове за изследване на COVID-19. Те са доставени на четири лаборатории в града, включени в Националната здравно-информационна система за областта, съобщиха от инспекцията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32996

Антигенните тестове са безплатни за гражданите. Заплаща се само манипулацията, според цените на отделните лаборатории, припомнят от РЗИ. От там уточняват, че са създали необходимата организация и са в готовност да заявят и осигурят допълнителни количества безплатни антигенни тестове при необходимост.

С потвърден положителен резултат за COVID-19 в Шуменско през изминалото денонощие са 115 души. От тях 67 са жители на областния град. Най-малкият заразен с вируса е момиче на пет години от Шумен, а най-възрастният - мъж на 85 г. от Върбица. За областта случаите с потвърден положителен резултат за COVID-19 в Единната информационна система достигнаха 12 467 души, съобщават още от РЗИ.

По данни на здравната инспекция, в ковид отделенията на МБАЛ - Шумен са настанени 169 пациенти. Само през вчерашния ден са приети 19 души, а са изписани седем. Битката с болестта в лечебното заведение вчера са загубили жена на 66 г. и мъж на 70 г.

Общо 202 дози ваксини срещу COVID-19 са поставени в Шуменско вчера. От около 180-е хиляди жители на областта, по данни от преброяването през 2011 година, вече са се имунизирали 57 332 души, а със завършен ваксинационен курс са 29 428, допълват от РЗИ.

"Зелени коридори" за ваксинация в Шумен
 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32996

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини