Клиника към болница в Плевен е затворена за дезинфекция

Булфото (архив)
share

Клиниката по хематология към болница "Д-р Георги Странски" в Плевен е временно затворена, съобщи БНР. Причината е дезинфекция заради случаи на заразени с коронавируса пациенти и медицински персонал.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Нуждаещите се от лечение болни с COVID са настанени във вътрешните отделения на другите клиники. Всички са под лекарско наблюдение и се прилагат необходимите терапии за лечение, каза Момчил Цветков, говорител на Университетската болница: "Клиниката по хематология в момента тече усилена дезинфекция, и в момента, в който бъдат дезинфекцирани и вече отговарят на всички условия болните ще бъдат върнати там, преместени, тъй като в последните дни много се оказаха с COVID-19 от тая клиника, включително и персонал".

Една трета от жертвите на COVID-19 у нас за денонощието са без придружаващи заболявания

Не достигат и лаборанти за работа във фургона за тестване за COVID-19 пред лечебното заведение.

"Фургонът продължава да работи, но сме пратили писма до ДКЦ-тата в Плевен с молба за помощ да ни предоставят лаборанти, които да могат да работят на фургона, за да работи той качествено и по цял ден. Той работи, но ние едва издържаме, тъй като лаборантите ни след няколко дни усилена работа показаха положителни проби за COVID", каза още Момчил Цветков.

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини