Военните изградиха за три часа полева болница с 300 легла в Русе

Булфото
share

Тренировъчно занятие за изграждане на военно-полева болница се проведе днес и в Русе. В многофункционалната спортна зала „ОЗК Арена“ бяха поставени 300 легла, осигурени от Държавния резерв. В занятието участваха военнослужещи от Шумен, Русе и Сливен.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Изграждането на полевата болница отне около 3 часа. Леглата и дюшеците бяха докарани от Държавния резерв в Силистра, след което бяха подредени в отделни зали. Пълно съдействие са оказали от общината, както и от мениджмънта на залата.
Полевата болница е крайният вариант, при който ще се наложи да се прибегне, ако лечебните заведения в Русе се окажат препълнени с болни от коронавирус.

Борисов показа как "Арена Армеец" се превръща в полева болница и обяви: В резерва държим 15 000 легла при необходимост

„Общо са 300 легла, като в залата са сложени 237 легла, а в специални зали има още 63 легла, ако има по-тежки случаи или пациенти, които трябва да бъдат изолирани“, обясни полковник Добромир Добрев, началник на военно формирование 34200 Шумен.

Заради своята многофункционалност залата позволява да се обособят помещения с различни функции. „Има място за изграждане на столова, където да се хранят, отделни помещения, където са санитарните възли, всичко е устроено много добре тук. На входа ще бъде изградена приемната за приемане на пациенти, има места, където да се обособят лекарски кабинети“, каза още полковник Добрев.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини