За трета година болницата в Монтана отчита печалба от дейността си

Pixabay
share

МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана отчете печалба от дейността си за 2018 година на годишното събрание на акционерите, съобщиха от здравното заведение.Тя няма и просрочени задължения до момента. Заради стабилното и развитие акционерите, най-голям от които е здравното министерство, дадоха нов мандат от 3 години на ръководството и изпълнителния директор д-р Тони Тодоров.

Болницата на Монтана приема пациенти от цяла Северозападна България. Тя разполага с необходимите средни и висши медицински кадри, съвременна апаратура и добра организация на работа. Всяка година се обновяват по няколко отделения, през 2018 - отделението по хемодиализа. Ремонтират се отделенията по съдебна медицина и патоанатомия.

Болницата си е осигурила 330 000 лв. за закупуване на нова апаратура. През 2019 тя ще се снабди с рентгенов апарат за отделението по ортопедия, операционна маса и апаратура за физиотерапия.Здравното заведение получава подкрепа от здравното министерство и общината в Монтана, която също е акционер в дружеството.
 

Водещи новини

Още новини