Лекари се борят за живота на известен врачански доктор

Pixabay
share

Лекари се борят за живота на известен врачански доктор, пострадал тежко при нелеп инцидент тази нощ, съобщи агенция BulNews.

Началникът на АГО отделението на МБАЛ „Христо Ботев“ Иван Кръстев е бил премазан от лек автомобил, шофиран от негов приятел. Д-р Кръстев бил поканил на гости в село Горно Пещене близък човек и около 3 часа той решил да си ходи. Домакинът му отворил металната врата, за да изкара на улицата колата „Фолксваген Джета“ и след това затворил портата. Докато чакал госта да си тръгне, колата вместо напред, тръгнала с голяма скорост назад и го премазала.

Незабавно бил подаден сигнал на тел. 112, спешните медици бързо разбрали, че техният колега е премазан до смърт и веднага го вдигнали за столичната болница ИСУЛ.

По неофициална информация д-р Кръстев е с поне 4 тежки черепно-мозъчни травми и със сериозен кръвоизлив в лявата част на мозъка. Следващите час-два са решаващи за неговото оцеляване. Засега прогнозите на лекарите не са оптимистични.

Първоначално близките на популярния доктор се опитал да кажат пред полицаите, че е паднал и самонаранил, но спешните медици били категорични, че става въпрос за премазан от кола човек. Целият инцидент е бил заснет от охранителните камери на къщата и записите вече са иззети от разследващите.

Водещи новини

Още новини