Всичките медицински сестри в Хирургичното отделение на разградската болница я напускат

share

Всичките 11 медицински сестри в Хирургичното отделение на разградската болница са подали заявления за напускане. Молбите са връчени днес на изпълнителния директор на МБАЛ "Св. Иван Рилски" д-р Марин Керчев, като е посочено, че не желаят да работят в периода на едномесечното предизвестие, съобщи старшата сестра на отделението Румяна Андреева, цитирана от БТА.

Като основен мотив сестрите посочват, че са обидени от изявленията на изпълнителния директор, с които той ги обвинява в бездействие и в това, че не работят достатъчно. Другите причини за напускането им са двойното натоварване, на което са подложени, тъй като в отделението работят 11 сестри при щат 21, както и отказът от ползване на отпуски.

Това по думите й създава напрежение между тях и не може да се работи нормално при такива условия. Тя обясни, че са предложили на д-р Керчев през летния сезон в хирургичното отделение да бъдат командировани сестри от други отделения, за да може всяка една от тях да ползва полагаемата си отпуска. На проведената среща днес с директора на лечебното заведение не е постигнато споразумение, очаква се преговорите да продължат, допълни Андреева. Изпълнителният директор на болницата д-р Марин Керчев не бе открит за коментар.

Водещи новини

Още новини