Какво да очаквате, когато напускате работа по своя воля

  • 27 септември 2015 19:38

  • 3162
  • 0
Какво да очаквате, когато напускате работа по своя воля
©

Поздравления! Вие сте на път да започнете работа на ново място – по-добра позиция, по-удовлетворяваща заплата, безплатни офис закуски и още много други придобивки.

До първия работен ден на новото място обаче остават няколко седмици или дни. Нямате търпение да приключите делата си на старата работа. Но преди да прекрачите прага завинаги, искаме да ви кажем, че начинът, по който напускате работата си, има значение.

„Напускането ви е един от най-значимите моменти в кариерата ви”, казва Никол Уилямс, писател и основател на Уъркс. И допълва: „Ако си тръгнете с лошо, по този начин ще повлияете на всичко, което сте постигнали дотук”. „Вероятно си мислите, че шефът ви ще получи сърдечен удар, когато му обявите решението си, но такива крайни резултати са изключително редки”.

Каква ще бъде реакцията на шефа ви? И какъв е идеалният начин, по който да съобщите на колегите? Продължавайте да четете, любопитни читатели!

1. Вероятно шефът ви ще бъде учтив – подгответе се за няколко въпроса.

Вие сигурно знаете, че ще напуснете от седмици или месеци, но шефът ви току-що е разбрал. Бъдете възможно най-спокойни и се подгответе за даване на отговори на общи въпроси.

Прочети повече тук:

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3162 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини