Британски лекар: Българските медицински сестри са опасни

  • 09 септември 2011 08:50

  • 3550
  • 6
Британски лекар: Българските медицински сестри са опасни
©

Медицинските сестри във Великобритания от Източна Европа, които не могат да говорят правилно английски, излагат пациентите на опасност, предупреди британски топ лекар, цитиран от вестник "Дейли мейл".

Професор Робърт Уинстън от Импириъл колидж в Лондон отбеляза пред Камарата на лордовете, че е особено обезпокоен от медицинските сестри от Румъния и България, които имат ограничени комуникационни способности, дори на родния си език. Те са били обучавани по съвсем различен начин от британските си колеги и нямат навика да говорят с лекарите и своите пациенти, посочи лорд Уинстън.

Съгласно стриктното европейско законодателство британските власти нямат право да изпитват медицинските сестри, идващи от други страни членки на ЕС, нито за техните езикови способности, нито за професионалните им умения.

Смята се, че такива тестове биха ограничили правото на свободно движение на работната сила в Европейския съюз. Говорителката на опозиционната Лейбъристка партия за здравеопазването баронеса Торнтън заяви, цитирана от таблоида "Сън", че правото на свободно движение на работната сила не бива да има предимство пред безопасността на пациентите.

По данни на британските медицински власти 22 060 или 10% от лекарите, които имат право да практикуват във Великобритания, са от страни от Европейското икономическо пространство. Сред тях са 1862 доктори, които са получили професионална квалификация в Румъния, и 722 - в България.

Последвайте канала на

Novini.bg
3550 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.09.27 | 22:16

6
Цяла България газува на цигани и корумпирани политици
HA

2015.09.27 | 22:16

5
Те български не говорят тези малоумни медици вие искате английски да ви говорят >скоро ще стане ясно всичката медицинска паплач какъв боклук и помия са не само в българия защото рядкото кадърни не се виждат в тази помия и паплач която само реве ли реве за заплати а не си видят малоумните физиономии и некадърното образование с което на запад единствено за чистачи на тоалетни стават голяма част от така наречените ни медици .Заплата се дава за Можене олигофрени Вие не само не можете вие сте на първо ниво и дори не можете да приказвате смешници Виновни сса тези назначили ви въобще в медицина на нещо повече от събирачи на биологичен отпадък в болниците на света Защото боклука си остава боклук независимо къде отиде

2015.09.27 | 22:15

4
Медицинските ни сестри били опасни, тия виждали ли са лекарите ни?
Д-р

2015.06.25 | 10:04

3
По същата логика английските сестри са опасни за българските пациенти!
23

2015.06.24 | 16:57

2
А какво да кажат българите за поданиците на UK, напиват се зверски,създават постоянно някакви проблеми,това нормално ли е?
sss

2015.06.22 | 17:53

1
vseki znae che ot britanskite med sestri po prosti i nekadurni njama ache na shibanite britanci sme trun v ochite e drug vupros

Добави коментар

Водещи новини