СЗО: Повече от 40 спортисти са дали положителен тест за COVID-19 на Игрите в Париж

gettyimages
share

На Олимпийските игри в Париж повече от 40 спортисти са дали положителен тест за COVID-19 и други респираторни заболявания, съобщава Световната здравна организация (СЗО).

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33028

СЗО посочва, че има ново глобално увеличение на случаите, тъй като ваксинационният обхват намалява.

Вирусът зад пандемията все още циркулира, предупреди СЗО, като посочи, че страните трябва да затегнат своите системи за реакция и да ваксинират най-уязвимите, посочва БТА.

Церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж е подигравка с християните, казаха френските епископи

Няколко известни спортисти се разболяха на Олимпийските игри в Париж, включително британският плувец Адам Пийти. Австралийката Лани Палистър се оттегли от борбата за медал.

"COVID-19 все още е сред нас. Вирусът циркулира във всички страни", каза Мария Ван Керхов, директор на СЗО по подготовка и превенция на епидемии и пандемии.

Данните от 84 държави показват, че процентът на положителните тестове за вируса, който причинява заболяването, се увеличава от няколко седмици.

Мария Ван Керхов посочи, че вирусът продължава да се развива и променя: "Това ни излага всички на риск от потенциално по-сериозен вирус, който може да убегне откриването ни и/или нашите медицински интервенции, включително ваксинация".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33028

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини